15.11.2012 in Belgium
over het muurtje kijken

Afgelopen donderdag was ik aanwezig op het congres van de lokale ontvangers van de Provincie Antwerpen. Het voormiddagprogramma, in het prachtige Ursulineninstituut te  Onze-Lieve-Vrouw-Waver, startte er met een voordracht van  Arnold De Brauwer, Chief Financial Officer, bij de NMBS. De CFO bracht een praktijkgetuigenis over de do’s en don’ts bij een belangrijk veranderingstraject, in casu de implementatie van een ERP-systeem bij de NMBS, en de rol van een CFO en zijn financiële dienst voor een succesvolle realisatie ervan. Een boeiende, recht voor de raap toespraak!   (0)


Published on 15.11.2012 in the 3Red Trifinance Blog
Belgium
29.06.2012 in Belgium
balance

De verwachtingen van de stakeholders…. Een van de prioriteiten die de Vlaamse overheid vooropstelt met de BBC is het optimaliseren van de informatiebehoefte naar de verschillende interne en externe doelgroepen. Welke beleidsinformatie verwachten de stakeholders (Raad, College, de burger) omtrent het gevoerde beleid binnen hun lokaal bestuur?   (0)


Published on 29.06.2012 in the 3Red Trifinance Blog
Belgium
27.04.2012 in Belgium
ICT traject

Voor alle duidelijk,  ik ben geen ICT’er  en ga me dus ook niet op het pad wagen van de softwareontwikkeling en het IT-technische implementatietraject waar de softwarehuizen, actief op de markt van lokale besturen, mee geconfronteerd worden. Ook voor de softwarehuizen betekent BBC een ganse uitdaging, waarbij ontwikkeling, implementatie én de commerciële inspanningen de komende jaren hoge pieken zullen bereiken.   (0)


Published on 27.04.2012 in the 3Red Trifinance Blog
Belgium
06.04.2012 in Belgium
The sky is the limit

Genesis 41: 38-57. Stellen dat in de volgende legislatuur budgettaire discipline bij de meeste lokale besturen aan de orde zal zijn is  een open deur intrappen. Bij vele gemeenten (en onrechtstreeks dus OCMW ’s via de gemeentelijke bijdrage) zijn de 7  vette jaren  voorbij en zal het budget 2013 en het meerjarenplan 2014-2019 er één zijn van 7 magere jaren. Waar de  Egyptische farao  de wijze raad opvolgt om een voorraad aan te leggen tijdens de vette jaren, is het nieuwe financieel evenwicht de kwelduivel bij het opmaken van het toekomstig meerjarenplan.   (0)


Published on 06.04.2012 in the 3Red Trifinance Blog
Belgium